The Voice-Lisbeth: – Den kristne troen er superviktig for meg

The Voice-Lisbeth: – Den kristne troen er superviktig for meg

I morgen skal lovsangsleder Lisbeth Marie Fumero (19) konkurrere live på The Voice!

The Voice

Et syngeprogram på TV2 hvor dommerne Ina Wroldsen, Yosef Wolde-Mariam, Espen Lind og Jarle Bernhoft starter med ryggen til og snur seg bare hvis de lar seg imponere og ønsker artisten på sitt lag. Til slutt står bare èn deltaker igjen som vinner.

Midt under The Voice-forberedelser, skole og russetid, finner Lisbeth Fumero (19) et smutthull i timeplanen. På bussen tar hun seg tid til en prat med iTro.no om The Voice-tilværelsen og den kristne troen.

– For hver runde som går, får man bare enda mer lyst til å fortsette, forteller Lisbeth engasjert etter å ha kommet seg videre til direktesendingene i The Voice.

Les også: The Voice-«Livi»: – En trygghet å kunne klamre seg til en 100% stabil Gud når alt annet vakler

I morgen kan du se Lisbeth direkte på TV2 kl. 20:00 når hun skal kjempe om seernes stemmer for å bli en av de åtte finalistene som blir med i neste runde av det populære syngeprogrammet.

Litt impulsivt meldte jeg meg på og hoppa rett i det

– Alltid hatt en artistdrøm

Lisbeth har alltid drevet med musikk og hatt en artist i magen, men hun kan takke venner og familie for at det ble The Voice-deltakelse.

– Jeg har alltid hatt en artistdrøm, men samtidig så pusha venner og familie på at jeg skulle melde meg på. Så litt impulsivt meldte jeg meg på og hoppa rett i det, forklarer hun.

– De pressa meg kanskje til å gjøre det, men det var et bra press, ler hun.

– Lang reise

The Voice-eventyret startet for løtensokningen allerede i august i fjor. Opptaksprøver til blind audition, så blind audition i oktober etterfulgt av duell og knockout helt frem til direktesendingene.

– Det har vært en lang reise. Jeg forventa ikke i det hele tatt at alle skulle snu seg på blind auditionen. Det var et høydepunkt i seg selv, mimrer hun.

Lisbeth synger «Sorry» av Emma Steinbakken på blind audition:

 

Alle snudde seg og Lisbeth valgte Espen Lind som sin mentor. Så var det videre til duell.

Man rekker ikke å tenke så mye underveis, man vil bare være med i gamet så lenge som mulig.

DUELL: Sammen med Maja sang hun «Floden» av Bjørn Eidsvåg:

 

– Det var veldig skummelt å synge sammen med noen, men jeg er fornøyd med resultatet. Duellen har nok vært høydepunktet. Det er den runden jeg har følt meg mest tilstede på scenen, så var det et ekstra element i at man kunne bli stjelt, forteller hun.

Hadde et mål om live

Lisbeth trengte dog ikke å bli stjålet. Espen sendte 19-åringen videre til neste runde som var siste hinder før direktesendingene – knockout. Også her gikk det veien for Lisbeth.

Lisbeth synger «You & I» av Rita Ora i knockout:

 

I knockout slo hun ut kristne Even Sævik.

Et hårete mål

– Man rekker ikke å tenke så mye underveis, man vil bare være med i gamet så lenge som mulig. Alt i alt er jeg veldig fornøyd og det har vært en kjempespennende reise, oppsummerer hun.

Hovedmålet hennes var å utfordre seg selv og gjøre noe gøy, i tillegg satte hun seg selv et litt hårete mål da hun meldte seg på.

– Hvis jeg satte meg et hovedmål, så var det vel å komme til direktesendingene, men det var bare «tenk om», smiler The Voice-deltakeren som nå har oppnådd målet sitt.

– Alle vet at jeg er kristen

Lisbeth har gått inn i The Voice-bobla med en åpenhet rundt sin kristne tro. Hun tror det har hatt positiv påvirkning.

– Alle vet at jeg er kristen og hvilke verdier jeg står for og det har vært helt problemfritt. Det er flere kristne i produksjonen og tidligere kristne The Voice-deltakere har banet vei med å være åpne om troen. Det har gjort det normalisert og lite vanskelig, forklarer hun.

Lisbeth kan fortelle om positive erfaringer fra spørsmål og samtaler hun har fått om troen sin inne på The Voice. I tillegg har hun blitt utfordret på sin personlige reise med Gud.

Man kommer til et punkt hvor man innser at man trenger Gud og nåden Han gir oss

– Man må være bevisst på låtvalg og hva man sier. Jeg ønsker å være et forbilde i kristen tro midt i denne sekulære verdenen. Det har jeg blitt utfordret på. Man får spørsmål om troen man ikke hadde tenkt man skulle få på forhånd.

– Jeg trenger Gud

– Hva betyr den kristne troen for deg personlig?

– Det er en stor del av livet og personligheten min. Jeg har blitt oppvokst i en kristen familie og fått troen inn med morsmelken, men man kommer til et punkt hvor man innser at man trenger Gud og nåden Han gir oss, svarer hun og fortsetter:

Jeg var bestemt på at jeg skulle bli popstjerne, ikke drive med lovsang

– Den kristne troen er superviktig for meg.

Startet i kirka

For Lisbeth har det alltid vært sang og musikk i hjemmet. Hun har også gjennom oppveksten bidratt i kristne settinger hjemme på Løten.

– Som alle andre kristne sangere, så begynner man i kirka. Sang har alltid vært naturlig for meg, å bruke de gavene og talentene man har fått.

Musikk og den kristne troen er noe Lisbeth har fått gjennom morsmelka. I morgen kan du stemme henne videre i The Voice! FOTO: TV2

– Jeg husker godt da jeg var yngre så ville mamma jeg skulle begynne med lovsang, men jeg var bestemt på at jeg skulle bli popstjerne, ikke drive med lovsang, flirer hun.

Helt slik gikk det ikke. I dag har hun vært lovsangsleder i Filadelfiakirken Hamar i tre år i tillegg til å være ungdomsarbeider.

Plan A er å leve musikken

Lovsangen har ufarliggjort det å stå på en scene og overgangen fra lovsang til å synge andre ikke-kristne sanger, kan av og til være en utfordring for Lisbeth.

– Første gangen jeg opptrådte på The Voice ba jeg til Gud om at Han måtte synge gjennom meg, men det er noe annet når det ikke er en kristen sang. Hele kroppsspråket mitt er vant til lovsang og opptredenene mine har nok båret preg av det – med armene ut og så videre, smiler hun.

– Drømmen er å leve av musikken

Etter å ha fullført siste innspurt på Storhamar VGS, går veien til Filadelfia Bibelskole Oslo (FBO). Drømmen hennes er å én dag kunne leve av musikken.

Les også: – For meg er musikken først og fremst en måte å ære Gud på, sier The Voice-vinneren

– Jeg vil fortsatt satse på musikk. Plan A er å leve av musikken, men hvordan den planen vil se ut, vet jeg ikke enda og tar en liten tenkepause.

– Jeg tar ett år om gangen, sier hun avslappet og legger til at The Voice-deltakelsen har åpnet noen dører i musikkbransjen som kan bære frukter.

Jeg får ikke så mye ut av russetiden når jeg verken drikker eller fester.

Går for gull

Utenom det hun omtaler som «The Voice-sirkuset», går det i skole, ungdomsarbeid, kirka og å tilbringe tid hjemme. Det blir ikke tid til så mye russetid.

– Jeg får ikke så mye ut av russetiden når jeg verken drikker eller fester uansett. Det er en hektisk tid og de dagene det skjer noe sosialt får jeg ikke alltid prioritert likevel. Men jeg skal absolutt få feira at vi snart er ferdige med skolegangen, sier hun positivt.

– Har du mulighet til å gå helt til topps i The Voice?

– Det er veldig vanskelig å svare på, ler hun og fortsetter:

– Jeg ønsker selvølgelig å komme videre og drømmen er jo å vinne, men alle er så flinke, avslutter hun.

TV2

The Voice

Et syngeprogram på TV2 hvor dommerne Ina Wroldsen, Yosef Wolde-Mariam, Espen Lind og Jarle Bernhoft starter med ryggen til og snur seg bare hvis de lar seg imponere og ønsker artisten på sitt lag. Til slutt står bare èn deltaker igjen som vinner.