Håp i håpløsheten

Eivind er en annerledes misjonær. Han jobber som pilot og flyr med evangeliet til de unådde folkeslagene i Sør-Sudan.

Misjon

Eivind jobber for MAF som verdens ledende aktør innen bistandsflyging. MAF er et flyselskap som opererer mer enn 140 fly i mer enn 25 utviklingsland.

Les mer om arbeidet fra Utsyn her.

Bare to år etter de fikk sin uavhengighet i 2011 brøt det ut en blodig borgerkrig som til nå har kostet titusener livet og drevet millioner på flukt. Fredsavtalen er død og konflikten har spredd seg til hele landet. Akkurat nå er det ikke mye håp å spore hos folk i Sør Sudan.

Krig, inflasjon og hungersnød

Da min familie og jeg landet i Juba 22. Juni 2015, var mange i landet fylt med optimisme og håp for bedre tider. Fredsavtalen mellom opposisjonen og regjeringen skulle signeres i juli og det var store forventninger til denne. Avtalen ble signert i august og valutaen lå da på 8 pund til dollaren.

Men 11 måneder senere brøt det igjen ut krig mellom de to partene og i fem dager var hovedstaden Juba preget av lyden av skyting, kamphelikoptre og artilleri. Alle organisasjoner evakuerte sine ansatte og det tok måneder før disse returnerte.

Nå i juni 2017 er pundets verdi sunket til 160 pund til dollaren, en inflasjon på 2000% på under to år.

Rapporter og nyheter om kamper, overgrep og hungersnød kommer inn fra alle kanter av landet nesten daglig.

Flyr for 170 kirker og organisasjoner

Ser jeg på disse indikatorene og all lidelsen som finnes i dette landet så er jeg fristet til å gi opp alt håp. Men jeg er så privilegert som får arbeide for Mission Aviation Fellowship, et kristent flyselskap som betjener kirker og misjoner i 30 land.

Her i Sør Sudan flyr vi personell og frakt for nærmere 170 kirker, misjons- og hjelpeorganisasjoner over hele landet. Når passasjerene mine forteller meg om hva Gud gjør blant folket i Sør-Sudan blir jeg igjen fylt med glede og håp.

Unådde får høre evangeliet

Evangelister forkynner evangeliet til helt unådde folkegrupper, pastorer reiser rundt fra landsby til landsby og bibeloversettere gir Guds ord til mennesker på sitt eget morsmål. Misjonærer underviser på bibelskoler og kristne hjelpeorganisasjoner setter opp feltklinikker for å lege syke og lidende på flukt fra krig og hungersnød. Misjonsgrupper fra hele verden kommer jevnlig for å støtte lokale kirker, bibelskoler og barnehjem.

Midt i all lidelsen blir Jesu kjærlighet daglig vist gjennom ord og handling og enkeltmenneskers liv blir forandret. MAF er med å gjøre det mulig for alle disse å nå ut til de mest utilgjengelige områdene i Sør-Sudan.

Avhengig av flytransport

Sør-Sudan er nemlig et av verdens minst utviklede land. Det finnes 190 km med asfaltert vei, mens resten er av jord og sand. Mange av disse er ufremkommelige i regntiden, som varer i 8 måneder. Alle veier er utsatt for landeveisrøveri, og senest i mars ble seks hjelpearbeidere drept mellom Juba og Bor. Flyet er den eneste trygge måten å ferdes på og de fleste organisasjonene avhenger helt av flytransport.

Dette landet lengter etter fred. Siden 1955 har landet kun opplevd to perioder på henholdsvis 11 og 8 år uten konflikt. Tre generasjoner kjenner kun til krig og nød, og det eneste som kan bringe sann fred til disse er det frigjørende evangeliet om Jesus Kristus. Derfor er MAF her.

Eivind Lindtjørn

Misjon

Eivind jobber for MAF som verdens ledende aktør innen bistandsflyging. MAF er et flyselskap som opererer mer enn 140 fly i mer enn 25 utviklingsland.

Les mer om arbeidet fra Utsyn her.