TeFT-teamet fra Norge fikk være med å spille en vennskapskamp med Etiopisk lag

Ungdommer som Abraham møter Jesus gjennom fotball. Sjekk video.

Endelig var tiden inne for å møte fotballaget Kazanchis sport and social activitites (KSSA), som NLM har vært med på å starte i Addis Abeba (hovedstaden i Etiopia). Målet med dette fotballaget var å få til en aktivitet for gatebarn i området Kazanchis, der en også kunne fortelle om Jesus.

Inspirert til å samle inn penger

Standarden på utstyret til spillerne er ikke helt på topp, noen spiller uten såler og andre har hull i skoene. Noen har leggbeskyttere, andre har ikke. Derfor ble vi inspirert til å prøve å samle inn penger. Vi fortalte om dette til familie og venner for å høre om de ville bidra økonomisk. Totalbeløpet havnet på rundt 23 000 kroner. Mesteparten av disse pengene vil gå til kjøp av fotballsko og leggbeskyttere. To nye fotballer kjøpte vi og ga til dem etter kampen.

Saken fortsetter under videoen.

Vi fire guttene i TeFT-teamet fikk være med å spille en vennskapskamp med B-laget mot et annet lag i Addis. Det strømmet til med unge tilskuere, søppelet lå nesten som en sidelinje, steiner var integrert i banen, men det plaget ingen når fløyta gikk.

Sjekk også: Hva er TeFT?

KSSA startet forsiktig, og kom ikke til de største sjansene. Etter 30 min ble to av oss byttet inn for å spille. Da var stillingen 2-0 til det andre laget. Etter noen harde løp fikk vi frispark utfor sekstenmeteren, innlegget ble slått og ballen gikk mot bakre stolpe. Der fikk jeg en fot på ballen, og plutselig var stillingen 2-1. I andre omgang fikk de andre to prøve seg, og KSSA var litt mer frempå i denne omgangen. Men det endte dessverre 2-1.

fotball KSSA (2)
ETIOPIA: TeFT-teamet fra Norge spilte kamp med fotballaget Kazanchis sport and social activitites (KSSA).

Ble kjent med Jesus gjennom fotball

Under kampen snakket jeg med en som het Abraham, han spilte på KSSA. Han var utrolig takknemlig for det han hadde fått gjennom KSSA. Han hadde blitt kjent med Jesus og ville følge Han. Det var stort å se hvor mye Jesus betydde for han, og at arbeidet som har blitt lagt ned i KSSA bærer frukter.

Abraham fikk gjøre det han likte aller best, nemlig å spille fotball. Han hadde lyst å satse på fotballen, men hadde også en plan om å bli ingeniør. Skolen var derfor veldig viktig for ham, men det var godt å kunne koble av med fotballen.

Be for spillerne og trenerne

Habtamo som var manager viste oss hjemmebanen og dusjene de brukte. Han var utrolig takknemlig for det NLM har vært med å støttet. Jeg ble imponert over hvilken dugnadsånd han og treneren hadde. De fikk ikke noe lønning, bare transportutgiftene ble dekket.

Han reiste nesten 30 km en vei to/tre ganger i uka for å være med fotballaget. Fotballen var viktig, men det viktigste var at spillerne fikk møte Jesus og bli kjent med han. Derfor hadde de bibelundervisning noen lørdager og en andakt på treningene.

KSSA har flere utfordringer i møte, det er ikke like lett å få med frivillige til å være med som trenere og oppmenn. Økonomisk trenger de støtte både til utstyr, mat og reise. Vi kan få være med å be for spillerne og trenerne, om at de kan finne løsninger på de problemene som kommer, og ikke minst at flere får bli kjent med Jesus.

Videoen er produsert av Håkon Rydland.

Eirin Lillebø