Motorstopp i Ngorongoro | iTro-vlogg 5

Å ha både gepard, løve og elefanter like ved bilen er spektakulært. For ikke å glemme evangeliseringstur til Datoga-folket!

iTro-vlogg

Vloggene viser litt om hvordan det er å bo i Tanzania som volontør. Ønsket er også å motivere ungdom i Norge for ytremisjon.

Etter å ha tilbakelagt 1600km bak rattet, med TeFT i baksetet, har vi fått oppleve mye på tur gjennom Tanzania. For meg som selv gikk på TeFT for to år siden, var det kjekt å gjenoppleve flere av de flotte stedene Tanzania har å by på.

Motoren sa «poof»

Etter at vi hentet TeFTerne på Kiabakari Bibelskole, kjørte vi gjennom Serengeti Nasjonalpark, med meg selv som safarisjåfør. Men ikke helt problemfritt. Det startet med flatt batteri tidlig den ene morgenen, mitt inni parken. Null respons. Og pulsen økte litt i og med at vi så en stor løveflokk akkurat der kvelden i forveien. Heldigvis fikk vi hjelp og kom oss videre.

Men på vei videre oppover Ngorongoro-fjellet sa det «poof», og en røyksky steg opp fra motoren. Helt stopp igjen! Men etter å være tauebil i flere timer, kom vi ut av parken rett før mørkets frambrudd. Og like før, bare 30 meter unna utgangen, kjørte vi langs med en stor hannløve. Takk og lov at vi ikke møtte den da vi fikk biltrøbbel.

(Saken fortsetter under videoen)

Evangelisering hos Datoga-folket

Selv om NLM har trekt ut sine misjonærer fra disse områdene, så står fremdeles de nasjonale evangelistene på og får oppleve fruktene av misjonsarbeidet. Vi besøkte både Datoga og Sokoma-folket. Her er det fremdeles mange som ikke kjenner Jesus.

Et sted vi dro var det en mann med 7 koner og 35 barn. Han hadde lånt ut et område til kirkebygging, selv om han ikke var troende selv. I tillegg besøkte vi en liten landsby hvor 37 datogaer ble døpt i november i fjor.

Tilbake i Arusha fikk TeFTerne også prøvd seg som bibelselgere på markedet og i kirka. Swahilikunnskapene holdt til flere salg, og vi var godt fornøyd med resultatet.

Spektakulært møte med elefanter

Heldig som jeg er, fikk jeg også besøk av familien min en ukes tid. De ble også med Soma Biblia på boktur, samt en ny safari hvor vi kom litt for nære en flokk med elefanter. Det tror er en av de aller sykeste opplevelsene jeg noen gang har hatt!

Men hallo, du som leser. Det er jo videoen som er gøy å se. Scroll opp igjen og sett den på!

Skjermbilde

iTro-vlogg

Vloggene viser litt om hvordan det er å bo i Tanzania som volontør. Ønsket er også å motivere ungdom i Norge for ytremisjon.