Ungdom, medier og unådde folkeslag i skjønn forening

Ungdom, medier og unådde folkeslag i skjønn forening

Vi i Norea ønsker å engasjere flere unge til å nå unådde folkeslag med evangeliet.

Misjon

I «Misjon» kan du lese om hva misjon er, og om de kristnes ansvar for å dele Guds kjærlighet med andre.

Du kan lese mer og bli med i Unge for Unådde her:

Det er mange unge mennesker i Norge i dag som har stort engasjement, og både tid og ønske om å gå “all in” for Jesus.

Hvordan skal vi som jobber med ungdommer klare å tilby muligheter for alle de som ønsker at ord blir til handling?

Vi har våre egne ungdommer på hjemmebane, men vi har også de unådde folkegruppene både her og på bortebane.

Her skal jeg dele noen av mine tanker. Men før vi kommer til hvordan, må vi snakke om hvorfor.

Hvem har tilgang til evangeliet?

Unådde folkegrupper er folkegrupper der praktisk talt ingen har fått høre evangeliet og det ikke finnes noen nasjonal menighet. De finnes ofte i land der det er sterk forfølgelse, hvor det er ulovlig eller umulig å starte menigheter. 

Mange unådde folkeslag befinner seg også i fattige deler av verden. Det er som regel snakk om land med stor grad av kvinneundertrykkelse, vold, naturødeleggelse og en skyhøy risiko for sultproblemer og hungersnød i fremtiden.

Det er ikke få mennesker det er snakk om, men over en tredjedel av verdens befolkning!

Misjonstiden er ikke bak oss, den har derimot knapt begynt. Derfor er det også naturlig å snakke om norske, engasjerte ungdommer og unådde folkeslag i samme åndedrag:

For det er blant de unådde folkeslagene at behovet for evangeliet er størst.

Muligheter gjennom mediearbeid

Jeg har arbeidet noen måneder som frivillig for Norea Mediemisjon og har latt meg inspirere av metodene de bruker for å spre evangeliet i land der tradisjonell misjon er strengt ulovlig.

De bruker radio og satellitt-TV som verken kjenner til grenser eller arrestordrer. Nye mennesker kommer daglig i kontakt med Gud uten at det engang trengs arbeidere på bakken. Det er genialt, revolusjonerende, kreativt og rett og slett god misjon.

Samtidig er verden i endring, og stadige nye verktøy for kommunikasjon og misjon blir tilgjengelig for oss. Det er her ungdom, medier og unådde folkeslag møtes i skjønn forening.

Ved hver teknologisk revolusjon må det finnes mennesker som bruker den til evangeliets tjeneste. Utviklingen er så rask i våre dager at hver generasjon må finne sin spesialitet og nisje. 

Det er her ungdom, medier og unådde folkeslag møtes i skjønn forening.

Det er få som kan bli flinkere til å utnytte mediene enn ungdommene som har vokst opp med de. Bare de siste årene har enkle videodelings-apper gitt oss uante muligheter til evangelisering, misjon og disippelgjøring. 

Er den nye misjonssatsningen korte, oppbyggelige, egenproduserte kristne videoer som blir skapt av millioner av ungdommer ifra sofakroker, gåturer eller busstopp over hele verden, helt gratis? Eller er det kanskje noe helt annet?

Engasjere unge for misjon

Vi vet enda ikke hvordan dette vil se ut, men mulighetene ligger foran oss. Dette er noe av grunnen til at Norea har startet Facebook-gruppen Unge for Unådde, som er en plattform der ungdom som brenner for misjon kan møte hverandre.

Målet er å bygge et nettverk av engasjerte ungdommer som kan dele historier, informere om misjonsturer og snakke om fremtidens misjonsmuligheter.

Vi ønsker å oppfordre alle unge som brenner for misjon og unådde folkeslag å bli med, og å dele av sine erfaringer! 

Vi er nødt til å mobilisere ungdommen som brenner etter å gå ut. Vi er nødt til å nå den tredelen av verdens befolkning som enda regnes som unådde for evangeliet.

Og med de teknologiske hjelpemidlene vi har i dag er vi nødt til å ta i bruk nye metoder som kan åpne nye dører. Neste steg er å samle alle gode krefter.

Sammen KAN vi faktisk vinne verden for Kristus, men vi må stå sammen, utrustes og utsendes.

BLIR DU MED!?

Misjon

I «Misjon» kan du lese om hva misjon er, og om de kristnes ansvar for å dele Guds kjærlighet med andre.

Du kan lese mer og bli med i Unge for Unådde her: