Frihet

Frihet

Jeg kjenner en som kan gi deg frihet

Serie:

I dag deler Marianne Stigen sitt favorittvers i serien #detverset.


Frihet. Smak på  ordet! Hørtes ikke det fantastisk ut? Er ikke det noe alle ønsker? Jeg kjenner nemlig en som kan gi deg frihet.

«Kast på Herren det som tynger deg. Han skal sørge for deg! Han skal aldri i evighet la den rettferdige vakle»

Salme 55,23

Mange har kanskje  bagasje fra tidligere i livet. Ting som tynger en ned, som tærer og sliter i tankene. Kanskje du har vært eller er avhengig av noe nå; pornografi, spilleavhengighet, kontroll over mat eller helt andre ting. Det kan være mange ting i livet som kan holde deg tilbake. Som hindrer deg i og leve det livet Gud vil du skal leve. Eller kanskje du har synder i livet som binder og klorer seg fast i deg. Det er kanskje en spesiell synd som kommer tilbake gang på gang, eller det er synder du sliter med i dag.

I dag er dagen du kan bli fri fra det vonde

Jeg har en  god nyhet til deg! I dag er dagen der du kan bli fri fra det vonde. Hvis du legger alt over på Gud, blir alt det du har gjort, helt glemt. Han husker det ikke mer, han vil bare at du skal komme til han. Han elsker deg så høyt. Han vil du skal bli fri fra tanker om synder du har gjort eller synder som ødelegger ditt forhold til Gud i dag. Han vil sette deg fri fra gammal bagasje som tynger deg ned. Sette deg ifrihet, det er hans ønske.

Se for deg  at du går og bærer på en stor stein. Du bærer og sliter, men så vil Gud sette deg i frihet og tar over steinen for deg for han er sterkest. Eller du kan se for deg en skada due som ikke kan fly. Men hvis den blir tatt hånd om, blir den bra og kan fly igjen. Akkurat slik er det med Gud. Han reparerer, fikser det som er ødelagt og setter deg fri, slik at du kan fly igjen.

«Jeg, jeg er den som utsletter dine misgjerninger for min skyld. Og dine synder kommer jeg ikke mere i hu» (Jesaja 43,25)