Peters første brev 4 – travel, travel, travel, travel

Peters første brev 4 – travel, travel, travel, travel

Selv om jeg har det travelt, vil Herren alltid gi meg styrke til å tjene Ham i alt jeg gjør.

Serie

I denne serien skriver forskjellige personer om deres personlige reaksjon og opplevelse av å lese et av brevene i 1. Peters brev.

David Samuel Olson er fra North Dakota i USA. Han er konstituert stedlig representant i Mongolia for NLM.

”Jeg har det så travelt!” Akkurat det har jeg sagt ofte til meg selv de siste ukene.  Jeg ble spurt om å skrive min reaksjon på 1 Peter 4 og tenkte «vel, jeg har det travelt, men jeg tror at jeg kan få det til».  Jeg leste teksten et par ganger den første uken og tenkte «wow, for et budskap om det Kristus har gjort for oss ved Hans lidelse på korset».

Kristi lidelse

Men det var ikke før jeg leste teksten igjen denne uken at jeg fikk en dypere forståelse for Kristi lidelse.  Ja, Han led for at vi kan leve.  Uten Kristi lidelse blir vi dømt for det vi har gjort.  Uten Kristi lidelse har vi ikke håp. Men Han led og dermed kan vi få evig liv sammen med Gud vår Far.

Kristnes lidelse

Men opplever vi egentlig noen lidelse på grunn av at vi er kristne?  Ja, Peter forteller oss at vår største lidelse er det vi opplever hver dag som syndige mennesker. Men blir vi noen gang spottet for Kristi navns skyld?  Skjer det ofte med deg eller meg?

I Norge, eller i såkalte kristne land, opplever vi kanskje ikke dette så veldig ofte.  Det kan godt hende at vi kan høre kommentarer og vitser om kristne generelt.

Men etter at jeg nå har bodd i et land der kristne lider daglig gjennom prøvelser og motstand, har øynene mine virkelig blitt åpnet av denne teksten. Jeg kjenner til historier der kristne der jeg bor har blitt slått, fornærmet og krenket bare fordi de sier at de følger Jesus.

Jeg har ikke bare hørt direkte fra kristne der jeg bor om lidelsene de har opplevd, men jeg har også med glede fått oppleve hvordan kristne priser Gud for den ildprøven de går igjennom i Kristi navn.  Å bli slått eller fornærmet har ikke betydd at de kristne tviler på sin tro, men tvert imot priser de Jesus, for de vet at Kristus led for dem først.

En utfordring for kristne

Tilbake til det å ha det travelt.  Jeg pleier å ofte si noe slik som «ja, jeg har det veldig travelt på jobb akkurat nå.  Etter å ha lest denne teksten begynte jeg å tenke på om den ikke er en direkte utfordring til oss som kristne, som alltid virker som om vi har det så travelt med det ene eller det andre.

Teksten er veldig tydelig på at Kristi ankomst er nær, og at vi alltid skulle vente på hans ankomst med forventning. Samtidig bør vi være våkne og nøye med hvordan vi lever. Vi bør elske andre slik som Kristus har elsket oss og trofast tjene vår Herre uten å klage.

Ja vel, der har vi det.  Denne delen av teksten talte direkte til meg.  Selv om jeg har det travelt, vil Herren alltid gi meg styrke til å tjene Ham i alt jeg gjør.

All ære til Gud

All ære til Gud for at Han sendte Sin sønn Jesus som led for oss.  All ære til Gud for de lidelsene som vi møter på grunn av Kristi navn.  Og all ære til Gud for styrken Han gir oss til å tjene Ham hver dag.

Serie

I denne serien skriver forskjellige personer om deres personlige reaksjon og opplevelse av å lese et av brevene i 1. Peters brev.

David Samuel Olson er fra North Dakota i USA. Han er konstituert stedlig representant i Mongolia for NLM.