#iTrotakk – Tell dine velsignelser og fortell det videre

#iTrotakk – Tell dine velsignelser og fortell det videre

Gjør høsten gladere!

Tema

Tema på iTro i oktober er «Takk».

Noen ganger er livet slitsomt og kjipt. Det kan føles som om det er mange flere ting å klage på, enn å være glad for. Når det er sånn, har jeg og en venninne inngått en avtale. Vi skal sende hverandre en gladmelding hver dag.

Gladmelding

Kort fortalt er dealen at vi skal finne én ting i løpet av dagen som gjør oss glade, og fortelle den andre om den på sms. Det har to veldig fine konsekvenser:

  1. Jeg leter skikkelig etter noe å glede meg over – og jeg finner ganske ofte mer enn én ting.
  2. Jeg blir ofte glad over det venninna mi gleda seg over også.
    Og vice versa.

Jeg blir glad av en god prat, et overraskende kompliment, sol, lukten av nykvernet kaffe, en god tale, en nyoppdaget artist på spotify, en oppdagelsesferd med kameraet eller en stund ved pianoet. Når jeg først begynner å tenke etter er det mye å glede seg over.

Takknemlig ≠ lykkelig

Det er dette som er poenget mitt. La oss tenke etter! Hva er vi takknemlige for? Hva gleder deg? Selv på en crappy dag er det minst én ting å være takknemlig for, er det ikke? Takknemlighet handler ikke bare om gode følelser på gode dager, men om å være glade for noe.  Se våre velsignelser. Når jeg falt av sykkelen og brakk begge armene (jeg tuller ikke), følte jeg meg ikke særlig bra, men jeg har aldri vært mer takknemlig for gode venner, foreldre og helsevesen som stilte opp.

Tell dine velsignelser

”Count your blessings” er et kjent uttrykk i USA og betyr ”tell dine velsignelser”. Det kommer fra en salme utgitt i 1897 som oppmuntrer til å telle sine velsignelser når livet er vanskelig:

Count your blessings, name them one by one
Count your blessings, see what  God has done
Count your blessings, and it will surprise you what the Lord has done

Over hundre år senere teller folk over hele verden fortsatt sine velsignelser. Det er kanskje særlig når livet er vanskelig at vi trenger å telle etter og bli minnet på alt det gode Gud har gjort.

#itrotakk

Høsten er rundt svingen, og vi i iTro-redaksjonen tenkte at vi kan hjelpe hverandre med å holde oppe humøret og takknemligheten. I stedet for glad-sms inviterer vi til glad-insta:

  1. Tenk etter: hva gjør deg glad eller takknemlig i dag?
  2. Ta et bilde og del på Instagram
  3. Marker med hashtaggen #itrotakk og #itrono

Vi takkes!

Tema

Tema på iTro i oktober er «Takk».