– Som frivillig får du være med i et fellesskap som har et felles mål

– Som frivillig får du være med i et fellesskap som har et felles mål

Sanan, Gaute, Miriam og Marta bruker tiden sin på frivillighet, det kan du også gjøre.

Tema

Tema på iTro i januar er «Lys».

Hvordan kan man være lys i mørket? Helt konkret.

Det finnes mange meningsfulle ting å bruke tiden sin på. Kanskje brenner du for noe spesielt; å hjelpe innvandrere til å lære norsk, lære barn om Jesus eller besøke ensomme eldre. Kanskje er du ikke helt sikker på hva du brenner for, men du vet at du ønsker å bidra.

Hjertesaker finnes det like mange av som det finnes hjerter. Kanskje blir du inspirert av disse unge menneskene: 

Sanan Weststeyn, frivillig i A21

A21 er en ideell organisasjon som har som visjon å avskaffe det moderne slaveri overalt, for alltid. Totalt har A21 18 kontor i 13 land, hvor kontoret i Oslo er ett av dem.

Hvorfor ønsker du å bruke tid på frivillighet?

Da jeg først flytta til Oslo for å begynne å studere, ville jeg veldig gjerne bruke studietiden til noe mer enn kun meg selv. Så da ei venninne tagget meg i et innlegg om muligheten til å være frivillig på A21-kontoret i Oslo, virket det som en perfekt mulighet – og det var det! Etter to og et halvt år som frivillig ser jeg stadig mer hvor viktig det er med arbeidet som A21 gjør for å bekjempe menneskehandel, både globalt og her i Norge. Det er noe så verdifullt å kunne hjelpe til med de mulighetene jeg har for at verden skal kunne bli et bedre sted for noen andre. Det i seg selv er jo en god nok grunn til å være frivillig! For meg har mitt frivillige engasjement hatt utrolig stor effekt på valg av studie og fremtidsplaner.

Kan hvem som helst være frivillig?

Alle er velkomne hos oss! Det er mange spennende områder man kan prøve seg på, som administrasjon, foto og film, grafisk design, oversettelse, arrangementer, undervisning, og masse mer. Og det beste er at det er et flott sted å lære! Jeg kom inn som frivillig uten mye spesifikk kunnskap, og i dag leder jeg vårt kommunikasjons- og sosiale medier-team.

 

Gaute Byberg, frivillig i BUA (Sagene frivillighetssentral)

BUA sagene er en utlånsordning der barn og unge i bydelen kan låne sport- og fritidsutstyr gratis. Slike ordninger finnes på flere av landets frivillighetssentraler. 

Hvorfor ønsker du å bruke tid på frivillighet?

Jeg bruker tid på frivillighet, for å kunne gjøre noe for andre. Det merker jeg er spesielt tydelig i BUA, når hvem som helst kan låne ski, skøyter, alpinski osv helt gratis. Gang på gang kommer det folk som er overrasket over at det fins gratistilbud for alle. Ved slike muligheter har alle en mulighet til å gjøre morsomme aktiviteter helt gratis, uten å eie alt utstyret.

Kan hvem som helst være frivillig?

Selvfølgelig kan hvem som helst være frivillige. I arbeidet i BUA får man god opplæring og man blir ikke påtvunget mer ansvar enn man vil. Det krever heller ikke noe annet enn at man har lyst til å være frivillig, så lærer man det man trenger å kunne 

BUA trenger flere frivillige, sjekk den ut her.

Miriam Rudebjer, frivillig i barne/ungdomsarbeid og språkkafé

Hvorfor ønsker du å bruke tid på frivillighet?

Jeg er frivillig fordi jeg så lett henger meg opp i meg og mitt. Jeg vil gjerne gjøre noe for noen andre, men noen ganger synes jeg det er vanskelig i vite hva jeg skal gjøre og mot hvem. Ved å være frivillig i en konkret organisasjon eller tiltak får jeg noe håndfast og konkret jeg kan gjøre. Det passer meg bra! Det er jo mange steder å være frivillig! Språkkafeer, kirker, idrettslag, leksehjelp, kirkens Sos og mange mange fler! 

Kan hvem som helst være frivillig?

Hvem som helst kan bli frivillig! Siden det er så utrolig mange ulike ting du kan gjøre som frivillig, med ulikt nivå av ansvar, ulik mengde tid osv finnes det noe som passer for en hver!

Marta Harestad, frivillig i ungdomsarbeid og tidligere på gjenbruksbutikk

Hvorfor ønsker du å bruke tid på frivillighet?

Jeg hadde en del tid til overs som jeg ønsket å bruke på noe som kunne bety noe for andre. Samtidit var det en fin måte å bli kjent med nye mennesker da jeg flyttet til en ny by hvor jeg ikke kjente så mange. Jeg likte godt konseptet med bruktbutikken at gamle ting kunne få nytt liv hos en ny eier. Så er det også fint å ha på CVen når en begynner å søke jobber.

Kan hvem som helst være frivillig?

Ja, hvem som helst kan være frivillig. Som frivillig får du være med i et fellesskap som har et felles mål. Her har alle noe de kan bidra med! 

Hva er din hjertesak?

Ved å være frivillig kan du helt konkret bidra i samfunnet og hjelpe andre. Du får utfordret deg selv, og satt fokus på det du virkelig brenner for – din hjertesak.

Hva er din hjertesak? Det finnes massevis av meningsfulle ting å bruke tiden sin på, noen eksempler er:

Er du usikker på hva din hjertesak er? Kanskje trenger du å bare prøve noe. Når du kommer litt nærmere de som blir velsignet av at du gjør noe frivillig er det lettere å kjenne på kroppen at dette er noe du virkelig brenner for. 

Et godt sted å starte er å undersøke hva som er Guds hjertesaker.

Les mer: Når Guds hjertesaker blir våre hjertesaker kan vi virkelig forandre verden. 

Mulighetene er mange. Uansett om du har lite eller mye tid til overs, det finnes noe som du kan bidra med. 

Privat / Håkon Rydland

Tema

Tema på iTro i januar er «Lys».