La oss stå stammen for en god russetid hvor våre medruss får et møte med Guds kjærlighet

La oss stå stammen for en god russetid hvor våre medruss får et møte med Guds kjærlighet

8 tips til en episk russefeiring.

Krussen

Krussen (kristenrussen) er en bevegelse av kristne russ, som sammen ønsker å være til stede i russetida for å utgjøre en forskjell.

Sammen peker de på Jesus og viser Guds kjærlighet til sine venner og medruss gjennom praktiske handlinger, ord og tilstedeværelse

Dyp bass, jubelrop, blinkende led-lys og dansende ungdommer – et vanlig syn i mai. For årets avgangselever på videregående banker russetiden på døren. Tiden man har sett frem og gledet seg til hvor feiring, fellesskap og festing står i sentrum.

 

Annerledes i år også

Men som i fjor blir årets russefeiring litt annerledes. Det blir vanskelig å samles til store arrangementer som russefeiringen er kjent for (på grunn av en viss pandemi som surrer rundt).

Uansett omstendighet handler russetiden om gode opplevelser, å skape minner sammen og danne vennskap og fellesskap som strekker seg lenger enn selve russefeiringen. Hvordan kan vi skape dette sammen i 2021?

 

Krussen

Jeg jobber som leder for Krussen i Norge. Krussen er en nasjonalbevegelse av ungdommer som ønsker å vise hvem Jesus er i russetida og være sammen og til stede på fester, rulling med busser og vaner, og gjøre russeknuter.

Russetida er en fantastisk mulighet til å vise praktisk kjærlighet gjennom å møte sine medruss der de er og vise omsorg. Helt ubetinget.

Vårt viktigste kall som kristne er å elske Gud, og elske hverandre slik Kristus har elsket oss (Johannesevangeliet 15,12). Russetida er en fantastisk mulighet til å vise praktisk kjærlighet gjennom å møte sine medruss der de er og vise omsorg. Helt ubetinget.

 

Fellesskap er  viktig

Vi vet at det kan være utfordrende å være russ, også kristen russ, fordi vi blir satt i nye situasjoner og utfordret med nye spørsmål. Kanskje særlig om sex og alkohol.

Derfor tror vi det er godt å reflektere over hva vi tenker om dette før vi møter disse situasjonene. Trenger du påfyll kan du sjekke Krussens Instagram eller andre artikler her på iTro om temaene.

Vi tror på å danne gode fellesskap som backer, inspirerer og utruster hverandre, slik at vi kan ta gode bevisste valg for russetida.

La oss derfor stå stammen for en god russetid hvor våre medruss får et møte med Guds kjærlighet gjennom våre ord og handlinger.

 

Her er 8 tips for en god russetid

  1. Gå sammen som russegruppe og gjennomfør årets Krusseknuter (krussen.no)

Krussen har satt sammen 100 forskjellige knuter dere kan gjøre, med alt fra morsomme utfordringer til praktisk hjelp.

  1. Koble deg på Krussen der du bor

Finn oss på Instagram og følg med på hva som skjer!

  1. Arranger bilrebus

Inviter russen i din region til bilrebus med busser, vaner, og biler.

  1. Vis omsorg for hverandre

Ta vare på hverandre – enkelt og greit.

  1. Dra på roadtrip

Hva er vel bedre enn å kjøre langt av gårde med dine venner?

  1. Prank ungdomspastoren din

Disse fortjener litt oppmerksomhet etter et tøft år uten så mange gudstjenester, men som russ kan vi kanskje gi en litt annen oppmerksomhet?

  1. Be for dine medruss

Vi tror Gud hører og svarer våre bønner.

  1. Fortell andre om Jesus

La oss dele håpet, friheten og frelsen vi selv har fått del i!

 

Ønsker du videre inspirasjon og tips til russetiden? Følg Krussen på Instagram og få med deg alt som skjer!

Ragnhild Hasselgård Morland

Krussen

Krussen (kristenrussen) er en bevegelse av kristne russ, som sammen ønsker å være til stede i russetida for å utgjøre en forskjell.

Sammen peker de på Jesus og viser Guds kjærlighet til sine venner og medruss gjennom praktiske handlinger, ord og tilstedeværelse