Bli med i iTros EM manager-liga, og få tips fra regjerende mester av NLM Fantasy Premier League!

Bli med i iTros EM manager-liga, og få tips fra regjerende mester av NLM Fantasy Premier League!

- Hemmeligheten bak min seier i NLMs prestisjefylte FPL-liga har vært en kombinasjon av flere faktorer

Fotball-EM 2020*

Tidsrom: 11.juni – 11.juli

Arrangører: 11 land (England, Tyskland, Italia, Aserbajdsjan, Russland, Romania, Nederland, Spania, Ungarn, Skottland og Danmark.)

Antall land med: 24

Antall kamper: 51

Er Norge med?: Nei.

Hvor spilles finalen?: Wembley Stadium (England)

*Skulle egentlig blitt avholdt i fjor, men korona ville det annerledes.

For mange fotballentusiaster er mesterskap toppen av kransekaken, rosinen i pølsa og kremen i kakaoen – med andre ord et stort høydepunkt!

Saftige taklinger, straffekonkurranser, VAR-kontroverser, lekre finesser og dessverre intet norsk landslag med i turneringen. Vi snakker fotball-EM 2020 i 2021 (!) og 11.juni braker det løs!

EM-manager ble nylig lansert, et spill laget av NRK og TV2 som gir fotballmesterskapet en ekstra dimensjon. Et spill som ligner veldig på det populære spillet Fantasy Premier League.

 

Egen iTro-liga

Er du en av dem som ikke synes fotball er gøy? Frykt ikke! Bli med i iTro-ligaen, lag ditt drømmelag og vips så vil du være minst like engasjert i kampene som din venn som er ihuga fotballfan!

Fremgangsmåte?
  1. Lag bruker her (du kan lage bruker helt gratis)
  2. Lag ditt drømmelag
  3. Meld deg inn i iTro-ligaen med denne koden: UFU8UX8Z
Hvem får premie?
  • Første (iTro-bag), andre (iTro-t-skjorte) og tredjeplass (iTro-drikkeflaske)
  • Beste lagnavn (iTro-t-skjorte)
  • En tilfeldig som er med i ligaen (iTro-drikkeflaske)

 

Mester av NLM Fantasy Premier League gir deg sine best tips

 

Navn: Sveinung Skjørsæter

Alder: 40 år

Fra: Torvikbukt på Nordmøre, men er bosatt i Stavanger

Favorittlag: Molde og Newcastle

Meritter: Vinner av NLM FPL 2020/21

 

Trenger ikke være fotballnerd for å delta

– For de som ikke er så godt kjent med Fantasy Premier League og EM-manager, kan du gi en kort forklaring på hva konseptet går ut på?

– Hovedtrekkene i Fantasy er at du skal plukke ut en tropp på 15 spillere til et gitt budsjett alle spillerne er utdelt. Du kan kun velge 3 spillere fra hvert lag i ligaen/mesterskapet og troppen din må bestå av 2 keepere, 5 forsvarspillere og 3 angrepsspillere.

Videre forklarer han hvordan man samler poeng i spillet:

– Spillerne får eksempelvis poeng for scorede mål, målgivende pasninger, om forsvaret holder nullen eller om keeperen gjør mange redninger. Spillerne får derimot minuspoeng om de får gult kort, blir utvist, bommer på straffe, scorer selvmål eller slipper inn mange mål.

Både sommerjobben og ferieplanene kan bestå selv om du joiner iTro-ligaen

– I EM-manager har en to gratisbytter mellom hver serierunde, så det gjelder å velge spillere som har et fordelaktig kampprogram og som du kan beholde over lengre tid. I tillegg har man ett wildcard en kan bruke én gang i løpet av spillet. Da kan man gjøre så mange gratisbytter en vil den ene runden.

Vinner av NLM’s Fantasy-liga, Sveinung Skjørsæter, koser seg med kaffe ute i solen. FOTO: Privat

– Må man være fotballnerd for å lage lag og bli med i iTro-ligaen, eller kan hvem som helst være med?

– Fantasy kan spilles av alle og man trenger overhodet ikke være fotballnerd for å delta. Eksempelvis deltok kona mi, Kari, i fjor. Hennes fotballinteresse gir nok ingen utslag på Richters skala og kan nok mer beskrives som bortimot fraværende. Likefult fant hun gleden i å lage et fantasy-lag som bestod av bare kristne fotballspillere.

– Er det slik at man må avlyse sommerjobben og alle ferieplanene hvis man skal være med? 

– Både sommerjobben og ferieplanene kan bestå selv om du joiner iTro-ligaen. Tidsforbruket bestemmer du helt selv.  Alle som har spilt fantasy noen sesonger kan skrive under på at det mange ganger hadde lønt seg å la laget stå urørt i stedet for å gjøre et panisk bytte i siste liten, legger han til.

Han sier at det ikke er alt som kan forutses i spillet:

– Det er med en del ukjente variabler, samt flaks og uflaks med i spillet. Av den grunn kan det være lurt å følge med på lagoppstillinger, skader, suspensjoner og lignende slik at du velger spillere som figurerer i startoppstillingen, forklarer han.

Topp 5 i NLM Fantasy Premier League sesongen 2020/21.

 

– Du er altså regjerende vinner av NLMs prestisjefylte FPL-liga. I tillegg fikk du en sammenlagtplassering på 2931. plass, noe som er uhyre imponerende i en konkurranse med hele 8 240 321 spillere! Er det bare flaks eller er det utallige timer med podkastlytting, analyser og planlegging som ligger bak?

– Plutselig drar kapteinen din på seg en strekk under oppvarming, mens toppspissen din helt overraskende ikke er med i kamptroppen som følge av at han har fått corona. Samtidig får din argeste konkurrent en perifer spiller inn fra benken som selvfølgelig scorer sine to første mål på tre år, forteller han og erkjenner at flaks er en del av spillet, men mener likevel det går an å forberede seg godt:

– Det aller beste er å ha en spillende benk. Det vil si spillere som figurerer i startoppstillingen på sine respektive lag, men som du har plassert som innbytter på ditt lag. Disse vil nå komme inn på ditt lag og forhåpentligvis bøte på skaden.

Velg forsvarsspillere som spiller høyt i banen. På den måten kan du få med deg poeng for både målgivende pasninger, mål og null innslupne mål.

– Hemmeligheten bak min seier i NLMs prestisjefylte FPL-liga har vært en kombinasjon av flere faktorer. I snitt har jeg hørt på 1-2 podkaster i uken. Fortrinnsvis podkaster som ikke er så lange og av spillere som har gode sesonger selv. FPL General er et godt tips!

Han påpeker også at han er analytisk anlagt og derfor har brukt regneark for å planlegge spillerbytter. Det kan værelurt å ikke ta for stor risiko i starten, legger han til:

– Personlig liker jeg ikke å ta for store sjanser i starten på sesongen. Det er mye lettere å få en god sluttplassering om du har en ok/god start enn om du havner bakpå tidlig i sesongen, avslutter han.

 

Skjørsæter’s tre beste tips for å lykkes:

  1. Hvilket lag tror du slipper inn flest mål? Velg angrepsspillere som møter nettopp dette laget.
  2. Velg forsvarsspillere som spiller høyt i banen (vingbacker). På den måten kan du få med deg poeng for både målgivende pasninger, mål og null innslupne mål.
  3. Gå for stjerna på laget. Denne spilleren er alltid dyrest, men er dyrest av en god grunn! Ofte tar stjernene straffespark i tillegg.

 

5 kjappe om fotball-EM:

  1. Hvem er den første spilleren man bør ta ut til EM-manager-laget vårt?

– Romelu Lukaku

2. Hvilket land blir kronet som EM-mestere?

– Frankrike

3. Hvem blir toppscorer?

– Romelu Lukaku

4. Hvilket land håper du vinner fotball-EM?

– Belgia

5. Hvilke land blir turneringens store overraskelse og skuffelse?

ı Danmark (overraskelse) og Tyskland (skuffelse)

 

Da gjenstår det bare å si lykke til og kos deg med fotball-EM!

Unsplash

Fotball-EM 2020*

Tidsrom: 11.juni – 11.juli

Arrangører: 11 land (England, Tyskland, Italia, Aserbajdsjan, Russland, Romania, Nederland, Spania, Ungarn, Skottland og Danmark.)

Antall land med: 24

Antall kamper: 51

Er Norge med?: Nei.

Hvor spilles finalen?: Wembley Stadium (England)

*Skulle egentlig blitt avholdt i fjor, men korona ville det annerledes.