Legg det du har fått tilgitt bak deg

Legg det du har fått tilgitt bak deg

Ofte kan vi fortsatt plages av ting som Gud allerede har tilgitt, eller som vi har tilgitt andre.

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt på iTro. Denne andakten ble opprinnelig publisert på iTro i 2016.

«Det gode som jeg vil, gjør jeg ikke, men det onde som jeg ikke vil, det gjør jeg» (Rom 7,19)

Av og til gjør vi ting vi angrer på. Det kan være at vi har gjort noe som skader andre, eller vi kan ha tenkt vonde tanker om folk.

Andre ganger kan det være noen som har gjort vonde ting mot oss. Noen ganger kan det også være sånn at vi gjør ting som vi vet er galt. Hvis vi velger å bære på dette alene eller forsøker å skjule det, er det lett å bli bitter og ensom. Den eneste måten å unngå dette på, er å be om tilgivelse og å tilgi andre.

Vi tviler

Vi mennesker vil gjerne ha kontroll over livene våre. Vi husker på ting som har skjedd, og kaller det erfaringer. Dette er som regel positivt.

Problemet oppstår når vi fortsetter å plages av ting som Gud allerede har tilgitt, eller som vi har tilgitt andre. Det er som om vi tviler på at Guds tilgivelse egentlig er nok. Derfor klarer vi ikke å gi slipp på det.

Vanskelig å tilgi

Når Gud tilgir legger han det vi har gjort bak seg. Det samme bør vi gjøre med det vi har fått tilgitt. Men det er ikke nødvendigvis lett eller naturlig å skulle be om tilgivelse. Det kan også være vanskelig å tilgi andre når de har vært kjipe.

Derfor er det fint å vite at vi kan be Gud om hjelp med dette. Gud vil hjelpe oss til å be om tilgivelse, til å tilgi andre, og til å gi slipp på de tingene vi allerede har bedt om tilgivelse for.

Ingenting er for stort

Da Jesus døde på korset tok han på seg straffen for alt det onde og kjipe som vi har gjort. Selv om det skjedde for lenge siden, gjelder det fortsatt. Og ingen ting er så stort at det ikke kan tilgis av Gud.

«Så er det da ingen fordømmelse for den som er i Kristus Jesus. For Åndens lov som gir liv, har i Kristus Jesus gjort deg fri fra syndens og dødens lov» (Rom 8,1-2)

John Olav Selstø

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt på iTro. Denne andakten ble opprinnelig publisert på iTro i 2016.