Det er ikke sommer-crushet som gir deg verdi

Det er ikke sommer-crushet som gir deg verdi

Det er Gud som har skapt deg, og han som har satt verdien på deg.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

Denne saken ble først publisert 04/08/16.

Han er jo bare så kjekk! Så utrolig bra og snill, så har han det fineste smilet i verden. Det kribler ekstra i magen når du ser at han entrer det samme rommet som du er i eller om han er på samme sted som deg, for det får du selvfølgelig med deg. Du klarer ikke slutte å tenke på han, og du skulle ønske du hadde hatt motet til å snakke med han.

Du begynner å forstå hva jeg snakker om – det berømte sommer-crushet.

Kan føles litt dritt

Det kan oppleves veldig spennende og gøy med en liten sommerforelskelse, men det kan faktisk kjennes litt dritt å ha disse følelsene også.

Kanskje du har opplevd gang på gang at denne gutten ikke er interessert, eller liker en annen jente, eller kanskje du aldri har hatt motet til å tørre å vise hva du faktisk føler, fordi det alltid vil komme en jente som er ”bedre” enn deg … eller  så har du kanskje opplevd å få gjengjeldt følelsene, men etter en liten stund dabbet det mer og mer av, snappene kom sjeldnere og det ble ikke noe av dette denne gangen heller …

Hvorfor kunne det ikke skje denne gangen? Eller … når vil det komme en gutt som liker meg for den jeg er?  – det vil jo nesten være umulig når alle andre jenter er penere og bedre enn meg …

Ikke definert av crushet

Til deg som føler og tenker slik vil jeg si; ikke la deg definere av disse følelsene og disse crushene, uansett om de blir gjengjeldt eller ikke!

Det kan oppleves som det aller viktigste og mest betydningsfulle i verden når du står i det, og det er forståelig, men det er så viktig for meg at du forstår at verken din verdi, identitet eller hvor pen du er ligger i hvordan det går med sommer-crushet 2018.

Din verdi og hvem du er som jente er SÅ mye mer enn hvordan det skulle gå med en sommerforelskelse. Selv om det ikke virker slik på resten av jentegjengen eller at det alltid er det praten handler om, er det ikke det som er sannheten om deg eller dem.

Hør på Gud

Gud ønsker å fortelle deg hvor mye du er verdt for han, hvor høyt du er elsket, hvor vakker du er og hvem du er i hans plan og skaperverk.

Det er Gud som har skapt deg, og han som har satt verdien på deg; OG den er så vanvittig mye større enn det gutter og sommer-crusher noen gang vil gi deg, eller hvordan de kan få deg til å føle! Guds kjærlighet til deg er urokkelig og vil aldri forandre seg – han elsker og ønsker deg!

Normale følelser

Men.

Jeg må også si at det er helt normalt å kjenne på disse forelskelsesfølelsene, og at det er veldig lov å kjenne på dem! Gud har skapt oss med følelser, og det at du blir betatt eller får et crush er bare et bevis på at du er et levende menneske.

Men ikke la det være disse følelsene, bekreftelsene eller avkreftelsene av et crush som får definere hvem du er, hvor vakker du er eller hvilken verdi du har. Du er så mye mer enn det!

”Fordi du er dyrebar i mine øyne, høyt aktet og jeg elsker deg.” Jes 43:4a

 

Denne saken ble først publisert 04/08/16.

Sarandy Westfall / Unsplash

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

Denne saken ble først publisert 04/08/16.