Hvordan blir man lik Jesus?

Hvordan blir man lik Jesus?

Prosessen begynner her på jorda, men blir ikke fullført før vi møter Jesus.

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

WWJD sto skrevet på mange kristne håndledd for noen år siden. What would Jesus do – hva ville Jesus gjort? Det er et spørsmål som det kan hjelpe å stille seg selv i utfordrende situasjoner. Vi blir formet av hvem vi ser på, følger etter og lærer av. Jesus er mesteren som selv oppsøker oss og sier «Følg meg!».

De tolv disiplene gjorde det helt bokstavelig, og reiste rundt med ham. Helt på samme måte er det ikke for oss.

Helliggjørelse

Ofte kan man høre at målet for en kristen er å bli mer lik Jesus. Det er det helliggjørelsen i bunn og grunn handler om. Hvordan skal vi gjøre det, da?

Høre litt på lovsang, dra litt oftere på ungdomsarbeidet og gå ut med søpla litt oftere? Det er jo fine ting!

Ikke la det bli bare teori.

Nøkkelen

Jeg tror vi finner en nøkkel i 1. Johannesbrev. Der skriver Johannes om hva vi allerede er, og om hva vi en gang skal bli.

Se hvor stor kjærlighet Far har vist oss: Vi får kalles Guds barn, ja, vi er det! (1. Johannes 3,1)

Ved troen på Jesus har vi fått rett til å kalle oss Guds barn. Det er vi allerede.

Men vi vet at når han åpenbarer seg, skal vi bli lik ham, for vi skal se ham som han er. (1. Johannes 3,2b)

Bli lik ham? Det har jeg jo hørt om. Å bli lik Jesus er jo det vi prøver på! I teksten knyttes det å bli ham lik tett til å se ham som han er. Det er altså snakk om en gang i framtida, når Jesus kommer tilbake og gjør alle ting nye. Vi vet ikke helt når det er, men han sa han kom snart.

Nå da?

Fortvil ikke, for også nå kan vi få glimt av hvem Jesus er – gjennom Bibelen. I evangeliene leser vi om hva han gjorde og hvordan han møtte mennesker. I Apostlenes gjerninger ser vi ham forkynt, og i brevene blir ham forklart for oss.

I det siste har jeg også likt godt å se på hvilke navn og titler Jesus blir kalt. Gjennom det har jeg fått se litt mer av hvem han er.

Les også: Hva blir Jesus kalt i Bibelen?

Ved å omgi deg med venner som også leser i Bibelen og vil speile Jesus, så vil du se glimt av hans kjærlighet også gjennom andre mennesker.

Ikke la det bli bare teori. Du kan ha masse kunnskap om hvordan Jesus var, uten å være særlig lik. Hans ord utfordrer oss til å ikke bare høre og la det være med det. Han vil at vi skal gjøre. Han har gått til Far, og nå er det vår tur.

Lightstock

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.