Guds bønnesvar overgår de jeg trodde var best for meg

Guds bønnesvar overgår de jeg trodde var best for meg

Les hvordan Gud ga styrke til Sara når drømmene for hennes siste år på vgs ble knust.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Opp igjennom livet har jeg elsket å fylle tiden med ting som gir meg glede. Jeg har drevet med idrett og funnet på kjekke ting sammen med venner.

Det siste året på Framnes vgs trodde jeg skulle bli det beste året i mitt liv med volleyball, fjellturer, russerevy osv. Ikke minst hadde jeg begynt å glede meg til et friår etter vgs, med friluftsliv og topptur på agendaen. Brått ble drømmene min knust.

Alvorlig skade

Under en kamp klarte jeg å skade kneet mitt. Jeg ba en bønn om minst mulig skade. På legevakten ventet jeg håpefull og nervøs, men MR bildet av kneet viste både strekk i leddbåndet og røket korsbånd. I tillegg måtte en del av menisken syes.

Legen fortalte at jeg måtte operere og at jeg dessverre ikke kunne spille volleyball på ett år. 

Planene mine, som jeg så fram mot, gikk i dass. Det lå et et tøft år foran meg. Jeg ble satt tilbake fra å kunne løpe, danse og hoppe rundt, til å sitte nesten helt i ro, gå på krykker og være forsiktig. 

Gud gir styrke i motstand

I den tiden hvor jeg møtte mye motstand, fant jeg min styrke i Herren. Som elev ved idrettslinjen hadde jeg lært om toppidrettsutøvere som bruker mentaltrening under skader, og hvordan de kom styrket ut av utfordrende perioder.

Det ville jeg også satse på. Da var det naturlig for meg å søke Gud. 

Jeg tilbrakte mer tid med Jesus og i Bibelen. Det hjalp meg å holde meg stødig og trygg, selv om situasjonen var kjip og utfordrende. Jesus ble mitt faste anker som jeg kan holde fast i når alt virker kaotisk. 

Bibelen til oppmuntring og trøst

Jeg fant styrke i bibelvers, som

Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk.(Filipperne 4,13)

Og Johannes 14,27 hjalp meg å finne fred fra Gud, en fred som går langt utover hva verden kan tilby.

Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet.

Guds bønnesvar overgår bønnesvarene jeg håper på

Selv når bønnesvarene ikke svarte til mine håp, har jeg opplevd at Gud overgår mine forventninger og skaper noe enda bedre. Hans vei, selv om den ikke alltid er den jeg forventet, har vist seg å være fylt med velsignelser. Istedenfor å følge mine drømmer, åpnet Gud nye dører.

Jeg har brukt mer tid å henge med Jesus, og åpnet hjertet mitt for Gud og hva han har for meg. Han har gitt meg fred og en glede i hverdagen som ikke kan ikke kan måles opp med hva verden gir. Noen dører åpnes, andre lukkes. Gud er ALLTID med: «Se, jeg er med dere alle dager»…

 

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.