Kan man bety en forskjell på fotballaget?

Kan man bety en forskjell på fotballaget?

Det kan bety mye å være en god lagkamerat.

Guttesnakk

I «Guttesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for gutter.

Unge bruker gjerne mye tid på idrett, enten det er fotball, håndball, ski eller friidrett. Dette er ikke i veien for å være et godt medmenneske – det er tvert imot en fantastisk arena for å spre godhet til andre mennesker.

Ulike folk

På laget finnes det sannsynligvis mange ulike typer personer, med andre verdier, annet livssyn og en annen livshistorie enn deg selv. Det er kanskje få andre steder der folk med så ulike bakgrunner samles, siden de har én ting til felles: interesse for sporten.

Dessverre er ikke alltid miljøet i fotballag det beste og sunneste, etter det jeg har erfart. Kanskje kjenner du deg igjen. Det kan være mye stygg prat, klaging og baksnakking – som alt i alt gjør det mindre kjekt å spille fotball.

Dra dem nærmere ham

For all del, dette gjelder på ingen måte alle lag, men jeg tror det gjelder en del.

Du kan bety en forskjell

Du kan kanskje ikke bære laget til seier i divisjonen, eller til seier mot den store rivalklubben, ved mindre du er utrolig god i fotball. Men alle spillere, uavhengig av ferdighetsnivået, kan være med på å bety en mye viktigere forskjell; at fotballaget er en gruppe det er trivelig å være en del av, og hvor vi støtter hverandre og bygger hverandre opp, i stedet for å bryte hverandre ned.

Kanskje er det en på laget som er litt utenfor?

Kanskje er det noen som har mistet en i familien?

Eller bare har en dårlig dag og trenger en oppmuntring?

Vær varmhjertet mot hverandre i broderkjærlighet! Kappes om å hedre hverandre! (Romerne 12,10)

Dersom noen legger inn en innsats for å forandre kulturen i laget, kan det, for det første, heve lagets spill og resultater – men mye viktigere kan det ha enorm verdi for enkeltmennesket.

Misjonsmark

Fotballbanen har potensial til å bli misjonsmark, om vi står fram som gode og ærlige etterfølgere av Jesus, og peker på ham med gjerningene vi gjør.

Pass på hjertet ditt, og ikke la laget dra deg vekk fra Jesus, men dra dem nærmere ham. Legg lagkameratene dine framfor Gud i bønn, og be om styrke til å være en god lagkamerat.

Guttesnakk

I «Guttesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for gutter.