Vær et forbilde for yngre gutter

Vær et forbilde for yngre gutter

Del det du har erfart i livet med de yngre som kommer etter deg.

Guttesnakk

På «Guttesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for gutter.

La oss aldri undervurdere verdien som ligger i å lære av hverandre. La oss aldri tro lite om hvor uvurderlig erfaringene til de som gikk før oss er. De som baner vei, som seirer og feiler, men tar med seg erfaringene sine og lærer av det.

La oss aldri slutte å lære av dem.

Forbilder i oppveksten

Jeg har vokst opp i et kristent hjem, og vært aktiv i et kristent ungdomsarbeid på Sotra som heter TremorXpand. I familien min og kirken min har jeg vært heldig nok til å ha mange positive kristne mannlige forbilder. Menn som har tatt stor del i å forme meg, verne meg og mine interesser, samt trene, utvikle og utfordre meg.

De stiller alltid opp og jeg kan aldri takke de nok for innsatsen og investeringene de har lagt ned i meg. Samtidig som de fortsetter å legge ned mer innsats og investerer av sin tid, sine erfaringer og sine kunnskaper i meg.

Jeg har et sterkt brennende ønske om at gutter og menn prater mer sammen. At ikke gutter bare snakker med gutter, og menn prater med menn.

Mannskveld

Det er utrolig inspirerende og verdifullt

Noe av det jeg personlig synes er det fineste vi gjør i kirken min, er at det arrangeres mannskveld. Her kommer gutter og menn i alle livets faser og deler sine erfaringer.

Det er utrolig inspirerende og verdifullt for meg som ung gutt med et helt liv foran meg der jeg skal gjøre alle mulige valg.

Det å se menn som fungerer i arbeidslivet, som brødre, som fedre og besteforeldre, der de også først og fremst er etterfølgere av Jesus. Det er ikke alltid de fungerer heller, men de står frem, anerkjenner det og lærer av det.

Det er stort for meg, og jeg går alltid fra en mannskveld med et stort smil rundt munnen og hodet fylt med ting til ettertanke.

Til deg som føler deg gammel på ungdomsmøtet

Mitt budskap går til deg som føler deg litt gammel og teit på ungdomsmøtet sammen med alle de små. Du sitter på erfaringer som de bare vil ha godt av å høre på og lære av. Enten du vet det eller ikke så har du uendelig mye å tilby.

Still opp for dem, lytt til dem, gi dem råd

Vet du ikke hvordan?

Når du prater med dem, pek på Gud. Fortell dem det du har erfart med Vår Far og hva du har lært. Stol på meg når jeg sier at de vil sette stor pris på det.

Still opp for dem, lytt til dem, gi dem råd, vis dem hvor de skal gå gjennom hvor du går. La dem følge deg, mens du følger Jesus. Da tror jeg vi er på vei i riktig retning.

Til slutt har jeg lagt ved noen bibelvers til ettertanke. Studer dem og funder over hva de kan bety for deg og ditt liv. Reflekter over hvilken betydning du kan ha for mennesker rundt deg.

Den dumme holder sin vei for å være den rette, vis er den som hører på råd. (Ordspråkene 12,15)

Lytt til råd og ta imot formaning, så blir du vis til slutt. (Ordspråkene 19,20)

Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules. Heller ikke tenner man en oljelampe og setter den under et kar. Nei, man setter den på en holder, så den lyser for alle i huset. Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og prise deres Far i himmelen! (Matteus 5,14-16)

Guttesnakk

På «Guttesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for gutter.