Shake up the happiness!

Shake up the happiness!

Vil du spre litt glede i julen, men vet ikke hvordan? Her er fem gode tips!

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning

Jula er en tid for julegaveshopping, julemusikk, god mat, god stemning, familie og venner. Eller, det er sånn vi ønsker at jula skal være i hvert fall. Men dessverre er det ikke alltid realiteten. For noen er det en tid man gruer seg til, en tid med savn eller sorg. En tid som man helst bare vil skal gå fort forbi eller late som ikke eksisterer.

En glede gitt oss

Men uansett om jula for deg er en opptur eller nedtur, så er julens store fokus og budskap glede. ”Frykt ikke! Se, jeg forkynner dere en stor glede, en glede for hele folket” står det i juleevangeliet. Jula handler om en glede som er gitt til oss mennesker, både i gode og vonde tider av livet.

Jeg synes julen er en fin tid å være ekstra bevisst på å spre denne gleden vi har fått. Men alt for ofte blir det bare med tanken. Derfor har jeg lagd noen forslag til hva man kan gjøre for å glede andre i en tid som kan være både mørk og kald.

#1     Gjør noe uventet

Det er alltid litt hyggelig hvis noen gjør noe fint for meg som jeg ikke forventer i det hele tatt. Det kan for eksempel være å massere vekk alle eksamensknutene til den du bor med, eller å gi en liten førjulsgave til en som ikke forventer å få noe. Det er mange måter å overraske noen, her er det bare å være kreativ!

#2     Spandér en julemiddag

Kirkens bymisjon har i desember en juleaksjon som heter ”Gled en som gruer seg til jul. Ved å støtte denne juleaksjonen er du med på å gi en god middag og et godt sted å spise til mennesker i gatemiljøene. Det koster bare 40 kr for én middag og det er mulig å betale for flere! Du kan gå inn på Kirkens Bymisjon sin nettside for å gi din støtte. Det er en fin og konkret ting å gjøre for å glede noen som gruer seg til jul.

#3     Gi et kompliment som betyr noe

Gi et kompliment som beskriver personligheten til en venn. Det gleder mer å få høre noe fint om hvordan vi er i stedet for hvordan vi ser ut eller hvordan vi presterer.

#4     Finn på en unik aktivitet!

Det kan være ekstra kjekt å finne på noe man vanligvis ikke gjø.! For eksempel kan man ta en tur på skøyter med en venn. Eller man kan dra noen med på en julekonsert i byen. Her er det mye man kan finne på, bruk fantasien!

#5    Finn fram penn og papir

I 2017 så går mye av kommunikasjonen gjennom sosiale medier. Det er ikke noe galt i det, men da kan det være ekstra hyggelig å få noe skriftlig. Skriv et hyggelig julekort til en venn som du kanskje ikke ser så ofte. Ord varmer godt i en tid som denne og det er ekstra hyggelig hvis noen legger litt tid og tanke i det de gir. Du kan jo også slå på stortromma ved å lage kortet selv?

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning