Tilbedelse og lovsang til barnet i krybben

Tilbedelse og lovsang til barnet i krybben

Tiden har kommet for å finne frem julemusikken. Her finner du noen favoritter - som løfter opp Jesus.

Hørt

iTro gir deg musikktips og anmeldelser.

Det er snart desember og tiden har så absolutt kommer for å finne fram alt av julespillelister og begynne å lade opp til jul!

Det er noe spesielt med julemusikk. Musikken som spilles på denne tiden av året bærer med seg så mange følelser og minner, og er for mange et viktig bidrag til det vi så passende kaller julestemningen.

Men de kjente og kjære julesangene er ikke bare virkemidler til  god og varm stemning, de formidler også sterke budskap. Mange sanger setter fokus på de mellommenneskelige forholdene, familie og kjærlighet – men det er også mange som virkelig har sterke lovsangstekster!

Her er noen av mine julefavoritter, som løfter opp Jesus:

O Come All Ye Faithful

Denne sangen oppfordrer oss til å springe til Jesus og lovprise ham. Han har allerede seiret, og selv som et lite barn er han verdig all vår pris og takk – med Jesu fødsel er Guds redningsplan ON!

Angels We have heard on high

Det finnes vel ingen mer oppriktig lovsang en Gloria-koret til englene på Betlehemsmarkene? All ære til Gud!

Little Drummer Boy

Historien om den lille gutten som ønsker å spille for Jesusbarnet treffer meg alltid litt uventet hardt når jeg tenker på teksten. Den er så ærlig! Vi har ingen gave som er verdig en konge som Jesus, men det han ønsker aller mest er at vi kommer med det vi har og åpner hjertene våre for ham. Og når jeg ser det han har gjort for meg, hvilken gave han har gitt – da vil jeg gi ham all den æren og lovprisningen som jeg har i meg.

Jeg elsker stadion-preget lovsang, og denne versjonen av denne litt morsomme sangen får meg til å tenke litt på hvor majestetisk det vil bli når vi skal lovprise sammen i himmelen.

Mitt hjerte alltid vanker

En klassiker med en tekst som både er poetisk og livsnær. Denne kan vi nok så godt at vi glemmer å stoppe litt opp å høre etter på hva vi egentlig synger.

Jesus er nok for hele livet mitt, hos han finner mitt hjerte hvile.

O Holy Night

Denne sangen gir meg alltid gåsehud. Den er så mektig. Lovprisningen er så ekte og spontan, samtidig et kunststykke.

Fall på kne og hør englene synge – han som skal knuse alle lenker er født! Pris hans navn for alltid! Er ikke det en sterk tekst?

Min oppfordring til denne førjulstiden er å stoppe opp, lytte til tekstene og ta med lovprisningen inn i jula. Da tror jeg julekonsertene, eller juleshoppingen, får en helt ny dybde.

 

Hørt

iTro gir deg musikktips og anmeldelser.