Youth Revival – Hillsong Young & Free

Youth Revival – Hillsong Young & Free

Youth Revival er dansbart, deilig og samtidig himmelvendt. Det er Hillsong for vår generasjon.

Hørt

Hillsong Young & Free – Youth Revival
Hillsong Music Australia , Februar 2016

Siden ærlighet er en kristen dyd, la meg begynne med en innrømmelse: Dette er på ingen måte en objektiv anmeldelse. Jeg er forutinntatt. Du kan nesten si at jeg har en agenda, og den agendaen er: Jeg elsker Hillsong Young & Free, og jeg vil at du skal elske dem like mye.

Det er sterke ord, tenker du kanskje, og ja, det er det. Men jeg elsker dem. Elsker dem. ELSKER.

Så. Til anmeldelsen. La oss ta dette litt systematisk.

Hvem er disse folka?

Hillsong Young & Free (eller bare Y&F) er nyeste gren av Hillsongs store musikk-familie. Y&F er musikken for de hippe. Deg og meg. Millennials. Generation Y og Z. Du som er ung og fresh og i tenårene eller i begynnelsen av 30-årene eller et sted imellom.

Du som vet hvem Kygo er. Du som faktisk måtte innrømme at Justin Bieber naila det med det nyeste albumet sitt (selv om det var best før du oppdaget at alle sangene høres dønn like ut. Seriøst).

Så hva med albumet?

Youth Revival er Y&Fs andre fulle album (etter We Are Young & Free fra 2013). Men i mellomtiden har de gitt ut en særdeles godt mottatt EP (This Is Living) og en remix-EP (We Are Young & Free – The Remixes). Og det merkes, for på Youth Revival har de virkelig funnet stilen.

Youth Revival er en kombinasjon av det beste fra alle de tidligere utgivelsene: Det meste er dansbart, så du bare hoppe litt (helst på en strand i solskinnet), men innimellom dukker det også opp mer balladepregede lovsanger som viser slektskapet til Hillsong Worship – inntil den klubbpregede produksjonen sniker seg inn likevel.

Og så er det et live-album – som seg hør og bør, for Y&F er konsertmusikk. Mørkt-lokale-og-blinkende-lys-musikk. Danse-for-Herren-musikk.

(Saken fortsetter nedenfor videoen)

Men hva synger de om?

Kort sagt: Y&F er fremdeles umiskjennelig Hillsong. Dette er lovsang av den vante sorten, bare i hippere innpakning. Det handler om at livet er best når man lever det sammen med Jesus. Det er hovedsakelig tilbedelse og takk. Men det er bibelsk og Kristus-sentrert, og det tar livet som ungdom og ung voksen på alvor.

Noen låter går dypere enn andre: «Trust» er en vakker påminnelse om å stole på Jesus også når livet ikke føles særlig bra, fordi han kjenner og bryr seg om hver minste mørke stund du opplever.

Y&F minner oss om å takke Gud og holde blikket festet på Jesus selv om det er fristende å la seg blende av alle fristelsene i verden. Og ikke minst: Det er musikk du har lyst til å høre på uansett – at det er fullt av kristne sannheter i tillegg, er bare tidenes bonus.

Noen favoritter?

Jepp! Førstesingelen «Where You Are» har vært på constant repeat hos meg i ukesvis allerede. «This Is Living» har vært the soundtrack of my life siden i fjor vår, og den er like bra i live-versjon her. Og «Falling Into You» er den desidert mest spilte låten på mobilen min den siste uka.

Hva kan jeg si? Jeg liker å hoppe og danse og takke Jesus for livet i samme slengen.

Hørt

Hillsong Young & Free – Youth Revival
Hillsong Music Australia , Februar 2016