Drømmer om å bli sendt ut som misjonær blant muslimer – i Norge

Drømmer om å bli sendt ut som misjonær blant muslimer – i Norge

"Ole" brenner for at misjonsarbeid i Norge i større grad skal være utsendt fra og båret av menighetsfellesskapet.

Misjon

«Misjon» er spalten der du blant annet kan lese om hva misjon er, og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.

Denne saken ble opprinnelig publisert 3.april 2017. 

”Ole” drømmer om å gjøre disipler i Norge, og at vi skal se på misjon i nabolaget som noe like stort som misjon i Afrika. Han er med i en idrettsgruppe med unge gutter, der de fleste er muslimer. Av hensyn til arbeidet de driver vil han gjerne være anonym.

Vi må gjøre oss fortjent til å bli hørt

– Det som driver oss er ønsket om at ungdommene skal ta i mot Jesus. Målet er å bli ordentlig kjent, og få en relasjon der det er naturlig å henge også utenom de faste samlingene. Det er viktig at vi ikke ser på gutta som deltakere, men som våre venner.

– Vi må gjøre oss fortjent til å bli hørt, komme nær nok til at de stoler på oss. Vi ønsker radikale forandringer for disse menneskene. Særlig for muslimene vil det å ta i mot Jesus innebære en kjempeendring som gjerne fører til vanskelige familierelasjoner. Jeg må stå nær nok til å kunne følge opp hvis de tar i mot Jesus.

«Ole» brenner for at vi skal se på misjon innad i Norge på samme måte som vi ser på ytremisjon.

Lærerikt på et helt annet plan

Det kan være slitsomt, men gir mye tilbake, og ”Ole” merker at han har vokst mye på dette. Han har studert teologi, men lærdommen gjennom dette arbeidet er noe helt annet.

– I samtale med ungdommene og de ganske vanskelige spørsmål de stiller om Jesus, føler jeg meg ofte helt naken. Det er akkurat som jeg ikke har lært noe! Jeg trenger å lese Bibelen så mye mer, og på en helt annen måte, for å møte disse ungdommene og spørsmålene deres.

LES OGSÅ: Vi vil få folk til å flytte dit det er få kristne. 

Han forteller at de dagene det er tyngst å gå, er ofte de dagene det skjer mest og de mest interessante samtalene kommer.

– Denne åndskampen er i seg selv trosstyrkende, forteller ”Ole”.

Betyr en forskjell

De merker at det betyr en forskjell: De muslimske gutta har mange spørsmål om Jesus, og én av de har lest regelmessig i Bibelen sammen med ”Ole” i flere måneder. De kristne gutta har blitt tryggere på troen sin, og har fortalt at det betyr mye å ha noen eldre gutter å se opp til og lære av, forteller «Ole».

Behovet for å stå sammen er noe ”Ole” brenner for. Han drømmer om at misjonsarbeid i Norge i større grad skal være utsendt fra og båret av menighetsfellesskapet.

– Livet med Jesus kan være vanskelig, vi trenger hjelp og fellesskap. For noen år siden startet vi lederne i idrettsgruppen å møtes fast for oss selv, for å snakke sammen og be, og vi har blitt helt avhengige av dette.

Han brenner for at vi skal se på misjon innad i Norge på samme måte som vi ser på ytremisjon.

– Det er en veldig stor oppgave å sende ut misjonærer. Og det er like stort i Norge som i utlandet, avslutter «Ole».

Misjon

«Misjon» er spalten der du blant annet kan lese om hva misjon er, og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.

Denne saken ble opprinnelig publisert 3.april 2017.