– Jeg har medisinen du trenger, og den er helt gratis!

– Jeg har medisinen du trenger, og den er helt gratis!

Hvis noen tilbød deg medisin for en dødelig sykdom, ville du tatt imot den?

Leder

Ukas leder er skrevet av Nils Kåre Bøe. Han er internasjonal konsulent i NLM ung og journalist i iTro.

Se for deg at en random fyr kommer bort til deg på gata og sier: «Dette er din lykkedag! Jeg har medisinen du trenger, og den er helt gratis».

Hva tenker du da?

Mange av oss tror jeg vil tenke noe sånt som «Eeeeh… Hva skal jeg med medisin, jeg er jo ikke syk en gang! Psycho…»

Men hvis denne mannen deretter forteller at han er lege, og at han ser symptomer hos deg på en dødelig sykdom, da blir du kanskje litt mer interessert i å høre om den medisinen han vil gi deg.

Unødvendig medisin?

Mange har det på samme måte med synd. Man tenker at synd ikke er et stort problem, og at det ikke er noe man trenger å gjøre noe med. Da er det enkelt å tenke at dette med Jesus ikke er så viktig.

For hvis vi ikke ser på synd som et problem, ser vi heller ikke behovet for at Jesus skulle ofre livet sitt for syndene våre på korset.

Å tenke på tilgivelse eller nåde da, blir omtrent like aktuelt som å ta imot en medisin mot en sykdom man ikke har. Man gidder ikke å ta imot den, fordi man tenker at det ikke er relevant.

Aldri i evighet dø

Men: Hvis vi tenker at synden vår ikke er noe alvorlig, så har vi et problem. For Bibelen sier det motsatte. «Syndens lønn er døden» står det i Rom 6,23, noe Jesus fikk erfare da han faktisk måtte dø for syndene våre.

For problemet er at selv om vi kanskje ikke ser på synden som et stort problem, så ser Gud på den som en big deal. Den skaper et skille mellom oss og Gud, fordi Gud ikke tåler synd. Den ødelegger fellesskapet mellom oss og Gud.

Det var derfor Gud ikke så noen annen utvei enn å sende Jesus for å dø for nettopp disse «ubetydelige syndene» du og jeg har gjort. Slik at vi igjen kan ha fellesskap med Gud.

Ved å tro på det Jesus har gjort, og ta imot det han vil gi oss, bruker Jesus et så sterkt uttrykk som at vi faktisk har «gått over fra døden til livet» (Joh 5,24). Han sier også:

«Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på meg, skal leve om han enn dør. Og hver den som lever og tror på meg, skal aldri i evighet dø. Tror du dette?» (Joh 11,25-26)

Leder

Ukas leder er skrevet av Nils Kåre Bøe. Han er internasjonal konsulent i NLM ung og journalist i iTro.