Look Up Child - Lauren Daigle

Kraftfullt og spennende album fra Lauren Daigle

Hørt

Look Up Child
Lauren Daigle
Centricity Music – 2018

Lauren Daigle har blitt et velkjent navn i den kristne musikkverdenen de siste årene. Også i Norge har hun blitt godt kjent, og forventningene til det andre studioalbumet hennes har også her i landet vært høye. 

Med gode anmeldelser og 3. plass på Billboards liste over mest solgte album, har albumet virkelig levert til forventningene. En periode lå albumet over artister som Drake, Ariana Grande, Nicki Minaj and Post Malone. Det er heftig, og det er gode nyheter for kristen musikk. 

Guds barn

Etter suksessen de siste årene følte Lauren mer og mer på at det ble mange ting som tok energi og fokus. Hun satt i møter hele dagen og holdt konserter på kvelden. Det ble viktig for henne å finne tilbake til gleden i musikken, og kunne formidle noe ekte om Gud og kristenlivet – ikke bare holde utsolgte konserter med gode anmeldelser.

En nær venn gav henne tipset; «Finn barnet i deg, barnet som ikke holder noe tilbake og tør å være seg selv fullt ut.» Albumet ble til, og med navnet «Look Up Child,» som en påminnelse om å være som barn igjen foran Gud, og komme til ham med både gleder og tvil. 

Akustisk stil

Stilen på albumet er litt annerledes enn debutalbumet «How Can It Be.» Dette bærer et mye tydeligere akustisk preg, med mange jazzinspirerte innslag. Tittellåta «Look up Child»  går som flere av sangene noen ganger over i en slags Reggae-stil. 

Albumet er lekent – samtidig rått og ærlig. Denne stilen passer kanskje enda bedre til Laurens stemme. Man får en intimkonsert-følelse, der tekstene setter seg i deg – og blir. 

Tenker du at stilen kanskje er i overkant spesiell, finnes det også noen låter som har en litt mer lovsangspop-sound, fortvil ikke! 

Andakt og oppmuntring

Tekstene til Daigle er like klokkeklare og trosstyrkende som alltid. De vitner om et liv som leves tett ved Jesus, i total avhenighet til ham. Sårbarheten og ærligheten som ligger bak tekstene gjør at de lett gjør inntrykk på oss som lytter. Vi kjenner oss igjen. 

I cannot earn what You so freely give

Flere av låtene har så sterke tekster at de i seg selv er en andakt. En av sangene som har gått sterkt inn på meg er «Love like This,» som skildrer takknemligheten og overveldelsen i møte med Jesu nåde. «Hva har jeg gjort for å fortjene en slik kjærlighet? Jeg kan ikke fortjene det som du så fritt gir til meg.» Når sangen i tillegg ender med et slags Halleluja-kor, må jeg bare synge med! 

Lauren Daigle er ei dame for fremtida, og for i dag. Absolutt verdt en lytt – og mer enn det!  

Med skyhøye salgstall er dette det største kristne albumet som har kommet ut i år, og det kommer til å sette spor. Selv magasinet Rolling Stone har sett seg nødt til å omtale albumet. Et slikt album har potensiale til å nå ut til mange mennesker, og med et så Jesussentrert innhold er det helt fantastisk! 

Se også denne videoen der Lauren prater om HVILE som også er tema for iTro i oktober! 

Hørt

Look Up Child
Lauren Daigle
Centricity Music – 2018