Lovsangsleder samarbeider med DJ

Lovsangsleder samarbeider med DJ

David André Østby samarbeider nå med DJ og remikser Tore Tuen, som har remikset fem av Østbys sanger i EDM-drakt.

Hele Himmelen (Remix EP)

Album utgitt i samarbeid mellom David André Østby og Tore Tuen.

Denne teksten er en gjengivelse av pressemelding for utgivelsen, og er gjengitt med tillatelse.

Den norske lovsangslederen David André Østby er mest kjent for lovsang i poprock-formatet. Nå samarbeider han med DJ og remikser Tore Tuen, som har remikset fem av Østbys sanger i EDM-drakt. «Hele Himmelen Remix EP» slippes digitalt 22. februar.

– Tore valgte seg ut fem låter fra mitt seneste album «Hele Himmelen», og fikk helt frie tøyler, sier Østby.

Selv om lovsangslederen og remikseren holdt tett dialog, var det Tuen som gjorde de kreative valgene. Det har ikke Østby noe problem med:

– Tore plukket låtene fra hverandre, og puslet dem sammen igjen slik han mente var best. For meg som låtskriver og lovsangsleder er det en ære at folk gjør mine sanger til sine egne. Resultatet har blitt noe helt annet enn det jeg kunne laget selv. Derfor tror jeg dette prosjektet vil berike lovsangs-Norge, sier han.

Til tross for den kreative friheten, ønsket Tuen å vise respekt for allerede populære versjoner av sanger som «Nåderik», «Navnet Jesus (Løfter Mitt Blikk)» og «Vi Tror».

– Hvis en remix skal ha en funksjon, må den være tro mot originalen samtidig som den bringer noe helt nytt til bordet. Det føler jeg at jeg har fått til med denne utgivelsen, sier Tuen.

Tekstene anses ofte som det viktigste i kristne musikk. Men for Tuen er musikken en like viktig del av det å formidle budskapet.

– Når man snur en låt på hodet og bygger opp en ny atmosfære, kan også teksten oppleves som ny.

Begge mener de har fått sine perspektiver utfordret gjennom samarbeidet. Østby har det meste av sin erfaring som lovsangsleder i menighets-Norge, mens Tuen har jobbet med artister både innenfor og utenfor kristne miljøer.

– For meg har det vært viktig å gi Tore frihet til å gjøre det han er best på. Og jeg tror at de nye versjonene vil nå helt andre ører og hjerter enn originalene, sier Østby.

– Dette prosjektet har utvidet perspektivet mitt på hva som er mulig innen norsk lovsang, sier Tuen.

Han har lang erfaring som remikser for både norske og internasjonale artister.

– Jeg tror vi vil se mer av dette i tiden fremover. Jeg håper å få være en nøkkelperson i utviklingen av EDM-lovsang, avslutter Tuen.

Hør albumet her: 

 

Presse

Hele Himmelen (Remix EP)

Album utgitt i samarbeid mellom David André Østby og Tore Tuen.

Denne teksten er en gjengivelse av pressemelding for utgivelsen, og er gjengitt med tillatelse.