Topp 10 høydepunkter fra Indonesia

Topp 10 høydepunkter fra Indonesia

Etter et halvt år i TeFT-team i Indonesia oppsummerer Ingvild, Elisebet, Kari og Anna Kristin de 10 største høydepunktene.

Høydepunkt 1: Nord på Chili-øya

01

Hver tirsdag har vi vært med YNLM-teamet til en landsby hvor vi har undervist barna i engelsk og fått bli kjent med familiene der. Vi har blitt tatt varmt imot, og er takknemlige for å ha fått en smakebit av landsbylivet. Vi har vært med å høste ris og traske jungelen rundt etter eksotiske frukter.

Høydepunkt 2: Mentawai

02

Vi fikk bli med en av YNLMs ansatte på hans årlige tur til øya Mentawai, hvor vi besøkte to pastorfamilier. Her hadde vi barneopplegg, allidrettsseminar- og trening for barna og ungdommene.

Pastorenes vitnesbyrd etter å ha opplevd Guds ledelse og omsorg gjennom kristenforfølgelse gjorde sterkt inntrykk.

Høydepunkt 3: Sihabong-habong

03

Vi fikk også besøke en teologiskole i Sihabong, som NLM grunnla på 80-tallet, men som nå drives av lokale. Der hadde vi også barneopplegg i ulike kirker og allidrettsseminar for studentene. Det var stort å få bli kjent med studentene og dele tro og liv med dem.

Høydepunkt 4: FootballPLUS

04

Å få være hjelpetrenere i FootballPLUS var absolut et høydepunkt! FootballPLUS er en organisasjon som trener fotball og deler kristne verdier gjennom ‘PepTalk-en’ etter treningene. Vi fikk også se frukten av arbeidet da vi møtte en av hovedtrenerens tidligere elev som i dag driver sportsministry, og som ble kristen gjennom FootballPLUS.

Høydepunkt 5: Indonesisk kultur 

05

Indonesia er et land som byr på fantastiske kulturopplevelser. Indonesisk mat må være verdens beste, og naturen med dens vakre øyer, mektige jungel og snorkleparadis må bare oppleves. Ikke forklares, men bare erfares.

Høydepunkt 6: Utsendingene  

06

Det har vært inspirerende, interessant og utrolig kjekt å få bli kjent med de norske utsendingene og vært en del av hverdagen deres. Vi har blitt tatt imot som familie og er utrolig takknemlige for å ha fått blitt kjent med dem alle sammen.

Høydepunkt 7: Evangeliserende fjelltur

07

CPM er en misjonsstrategi som brukes av misjonsorganisasjoner verden over (GOOGLE IT!).
Det går ut på å lete etter «Fredspersoner» som er interesserte og åpne for å lære om Jesus, og deretter dele evangeliet. Vi fikk være med en indonesisk jente på fjelltur, hvor vi fikk fortelle om Jesus til tre familier, der særlig én av dem var veldig åpen og interessert. Det var en utrolig spennende opplevelse, og vi er takknemlige for å ha fått lært om denne metoden.

Høydepunkt 8: The international gang

08

International Churc Medan var vår kirke i Medan, hvor vi kjapt ble inkludert i fellesskapet. Vi deltok i søndasskolearbeidet deres og fikk være med i Life Group hver uke. Her møtte vi og vår kjære indonesiske vennegjeng. Good times!

Høydepunkt 9: Alle friere

09

Som fire single jenter, må vi innrømme at det har blitt noen friere i løpet av disse månedene.

Høydepunkt 10: Alle avslag

10

Men vi lovet bekymret familie og venner i Norge før vi reiste at vi ikke skulle komme hjem med ring på fing, noe vi har tatt på alvor. Her er et eksempel på det.

Privat