Julesangene som fyller deg med takknemlighet over barnet i krybben

Julesangene som fyller deg med takknemlighet over barnet i krybben

Har julefreden fremdeles ikke senket seg hos deg på grunn av eksamener og julestress? Da vil denne spillelisten være det du trenger for å senke skuldrene, komme i julestemning og minnes det virkelige julebudskapet.

Kultur

Vi i iTro ønsker å hjelpe deg til å finne den beste kristne musikken der ute. Derfor setter vi i blant sammen spillelister på Spotify til glede for våre følgere, lesere og lyttere.

Julemusikk – musikk man bare hører på en liten periode i løpet av året. Det innebærer klassikerne som går igjen år etter år. For noen går de på nervene, mens andre hører på dem i repeat i timesvis.

Men det finnes faktisk flere gode julesanger enn «All i Want for Christmas is You», «Home for Christmas» og «White Christmas».

Det er også mange nyproduserte og vakre julesanger som du bør vurdere å lytte til, i tillegg til mange tradisjonelle julesalmer i nye musikalske innpakninger. Det er rett og slett vakkert!

Men hvordan skal man navigere i alle disse julesangene? Hvordan finner man de aller beste, lurer på kanskje på.

For deg har vi en liten førjulsgave: En spilleliste med det våre Instagram-følgere mener er de vakreste julesangene som finnes der ute. Alt samlet i én spilleliste!

Gå inn på Spotify og følg listen, slik at du alltid har den med deg: 

Takknemlighet og forventning

Jeg har selv fått hørt gjennom mange av sangene på listen, og det slår meg hvor mange sanger det er med Kristus-fokuserte tekster. Jesusbarnet i krybben er det sentrale som går igjen i flere av sangene.

Det er sånn det skal være – for det er jo derfor vi ferier jul!

De virkelige gode julesangene handler om mer enn julepakker, nisser som spiser grøt, Rudolfer med røde neser og snømenn som heter Kalle.

Når jeg lytter til flere av sangene på denne listen kjenner jeg at jeg blir fylt med takknemlighet og forventning til at Jesus en gang kom, og skal komme igjen. Det er godt med slike sanger som drar oss i retningen av det virkelige budskapet – Gud med oss.

2 personlige favoritter

Hvis jeg selv skal få komme med noen favoritter på listen, vil jeg spesielt trekke fram disse to:

Verda Blir Aldri Den Same

«Gi hjartet ditt rom for frelsaren» synger Sara Helen så vakkert. Denne sangen vil jeg best beskrive som en magisk musikalsk julekrybbe. Dette var også den sangen som desidert flest av våre følgere foreslo som sin favoritt! Det er ikke dårlig når den bare har vært noen uker på Spotify.

Angels We Have Heard On High 

Det er ikke mange dagene siden jeg hørte denne versjonen på julespesialen til serien «The Chosen». Rett og slett gåsehudfaktor! Når Phil synger «Gloria, in excelsis Deo» er det nesten som jeg føler jeg står på Betlehemsmarken og ser opp mot den himmelske hærskaren som sang «Ære være Gud i det høyeste.»

En annen versjon med samme tittel fra Casting Crowns er også verdt å sjekke ut, du finner den også på lista.

God lytting, og god jul!

Brightside Creative / Lightstock

Kultur

Vi i iTro ønsker å hjelpe deg til å finne den beste kristne musikken der ute. Derfor setter vi i blant sammen spillelister på Spotify til glede for våre følgere, lesere og lyttere.